Park & Play Golf vanaf 27 juni : Terug naar normaal mét zin voor verantwoordelijkheid

//Park & Play Golf vanaf 27 juni : Terug naar normaal mét zin voor verantwoordelijkheid

Park & Play Golf vanaf 27 juni : Terug naar normaal mét zin voor verantwoordelijkheid

Park & Play Golf vanaf 27 juni

PARK & PLAY: Terug naar normaal mét zin voor verantwoordelijkheid

We kunnen opnieuw onder normale omstandigheden golf spelen (dwz alle spelformules, gedeelde materialen kunnen, grootte van groepen…)

Er gelden geen limieten meer op het aantal sporters en er kan contact gemaakt worden, voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport. Dit geldt zowel voor sporten in georganiseerd als in niet-georganiseerd verband;

Kleedkamers en douches mogen opnieuw open. Sport Vlaanderen adviseert hier wel nog om optimale ventilatie te voorzien of wanneer dit niet mogelijk is de capaciteit te beperken. Hou bij de heropening rekening met de nodige procedures ter preventie van legionella;

Reserveren voor sportactiviteiten wordt nog sterk aanbevolen door Sport Vlaanderen, maar is niet langer verplicht. Zo worden daginschrijvingen opnieuw mogelijk. Voor onze sport zijn reservaties ook belangrijk om de capaciteit te beheersen, de golfer speelt immers nog altijd 3x zoveel als vóór Corona.

Binnen draag je een mondmasker (behalve tijdens het sporten en tijdens eten en drinken), buiten is een mondmasker niet verplicht.

De club kan, bv. omwille van de drukte op de baan, beperkte ruimte of door beperkte handhavingsmogelijkheden, beslissen om sommige toegelaten activiteiten nog niet in te voeren. Ook lokale en provinciale besturen kunnen steeds strengere regels opleggen op hun grondgebied. Het is niet omdat iets mag dat het moet.

GV rekent hierbij ook op de verantwoordelijkheidszin van de golfer. Hou nog steeds zoveel mogelijk afstand, ontmoet elkaar vooral buiten en beperk dichte contacten.


Prijsuitreiking is mogelijk mits strikt naleven van de veiligheidsvoorschriften uit het ‘Protocol Sport’ van Sport Vlaanderen:

 • Vermijd samenscholingen voor het podium
 • Organiseer deze indien mogelijk outdoor. Indien het toch indoor moet dient u horeca regels strikt te volgen.
 • Laat de ceremonie zo kort mogelijk op de wedstrijd zelf aansluiten
 • Plaats de podiumdelen/tafels voldoende (1,5m) uit elkaar
 • Leg prijzen/bekers/bloemen op een veilige manier vooraf klaar
 • De spelers dragen een mondmasker tijdens de hele ceremonie
 • De spelers nemen zelf de prijzen/beker/bloemen
 • Hou de ceremonies kort
 • VIPs (sponsor) en hostessen mogen geen deel uitmaken van de ceremonie.
 • Slechts 1 persoon is naast de spelers toegelaten op het podium. Deze persoon leidt de ceremonie in goede banen. Hij/zij bewaart zo veel mogelijk de veilige afstand van 1,5 meter en draagt verplicht een mondmasker.
 • Respecteer daarenboven horeca regels indien de prijsuitreiking doorgaat op terras of binnen (oa. naar aantallen, afstand tussen tafels, zittend,…)

– Horeca: zie horeca protocol horeca Vlaanderen (Algemene richtlijnen – Horeca Covid-19 exit (heropstarthoreca.be)

– Niet-sportieve evenementen: Indien er aanvullend op het sportevenement een extra-sportieve activiteit wordt aangeboden, moet de organisator voor dit gedeelte van het evenement het protocol protocol-nl.pdf (covideventriskmodel.be) volgen:

– Indoor sport: zie protocol fitness (https://www.sport.vlaanderen/media/17492/protocol-voor-beheerders-van-fitnesscentra_9-juni.pdf)

– Sportkampen kunnen vanaf 25 juni mét overnachting terug volgens dit protocol (protocol-sportkampen-en-sportstages_25-juni.pdf).

– De limieten voor publiek bij sportwedstrijden worden verruimd:

  • Minderjarige deelnemers (en g-sporters en hulpbehoevenden) aan sportactiviteiten kunnen steeds vergezeld worden door één of meerdere leden van hun huishouden, ongeacht de aard van de activiteit. Voor deze toeschouwers hoeft geen CERM of CIRM opgemaakt te worden.
  • Zonder Covid Safe Ticket: buiten tot 2.500 personen, met mondmasker en op een veilige afstand. Het mondmasker mag tijdelijk af wanneer men op een vaste zitplaats zit (bv. voetbalstadion).
  • Kinderen tot 12 jaar zijn net zoals voor de toepassing van het Digital Covid Certificate, ook voor het Covid Safe Ticket vrijgesteld van testen.
  • Organisatoren zijn NIET verplicht de testmogelijkheid aan de ingang van het evenement aan te bieden.
  • CERM, en indien indoor ook CIRM, blijven verplicht.

Meer info https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/

Als speler respecteer je de 10 basisregels van de Covid-Zomer

10 geboden
2020044 PARK PLAY GOLF 50x702Geen ‘Blotehandencontact’

Vermijd blotehandencontact. Begroet elkaar zonder fysiek contact en gebruik enkel je eigen materiaal.

Desinfecteer je handen na het gebruik van gedeelde materialen. De club zal deze materialen regelmatig ontsmetten zodat we veilig kunnen genieten van onze sport.

2021-06-24T13:46:31+00:00